Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burgundisk köttgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Rätten lämpar sig mycket väl att koka en eller flera dagar före servering. Kyl snabbt ner och förvara den kallt. Kan även tillagas i tryckkokare, koktid för köttet under tryck cirka 25 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i matfett i en stekpanna, lite i taget och lägg över i en gryta. Fräs lök och morot i pannan. Häll fräset i grytan.
  2. Tillsätt tomatpuré, rödvin, buljong, vitlök och kryddor. Smaksätt med salt. Koka upp och sjud under lock på svag värme ca 45 min. Späd eventuellt med lite vatten.
  3. Förväll smålöken några min i kokande vatten. Bryn tillsammans med svamp och morot i matfett. Lägg fräset i grytan och sjud ytterligare 15 min. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.