Här gjorde jag som hembakningsrådet rekommenderar.
Klickade i rumsvarmt margarin i degen, men ni kan smälta det som vanligt tillsammans med mjölken om ni vill.
Vitsen är att man får en mera lätthanterlig och elastisk deg. Fast fett binder mera luft vilket gör att jäskraften blir större och bullarna blir högre och luftigare. Och jag kan bara hålla med.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Smula jästen i degbunken. Värm mjölken, fingervarmt. Rör ner mjölken i bunken och rör om tills jästen har löst sig.
- Blanda ner ägget, salt, strösocker och kardemumman. Rör ner mjölet och kör degen ett tag. Tillsätt sedan det mjuka margarinet/smöret i klickar och blanda om tills degen är blank och smidig. Låt jäsa i 30 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
- Koka ihop marsankrämen. Rör hela tiden med en visp och lyft bort pannan så fort det börjar tjockna, så bränns det inte i botten. Rör till en slät kräm.
- Tag upp degen och knåda den lite, dela i två delar och kavla ut till rektangulära plattor. Bred på fyllningen, strö på lite kanel och rulla ihop som en rulltårta. Skär i 2-3 cm skivor och lägg i smorda folieformar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
- Smörj bullarna med uppvispat ägg och klicka ut marsankrämen över bullarna i formen. Grädda näst längst ner i ugnen i ca 20 minuter.
- När kakan har kallnat, ringla över florsockerröra.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mkt god tacksam om vi kan få mera någon gång.
Vill bara tacka för ett kanon recept!! Jag gjorde bullar, höga och luftiga fick 115 STORA bullar på dubbel sats Tack än en gång! / Pytte
Hej Hoppas att allting är bra med dig . Här är allt jätte bra Du ,det står att det ska vara ett paket grädde i ditt recept på butter kaka, men hur mycket ska det vara? Ha en bra dag Mvh Annica J
Jättegod, tack för att du delade med dig av receptet! Gjorde med smöret som du skrev och de blev jättehöga och fina.
Det här var första gången jag provade att göra en butterkaka. Den blev mycket god och en mycket strykande åtgång. Det betyder naturligtvis en 5:a från oss.
Vilka toppen bullar! De kommer att vara stående på fikabordet ett långt tag framöver
Sååå gott,tack!!!
Jättegod och tack för receptet !!!!
Låter supergott!! Men förstår inte var grädden kommer in och sockret? Står under garnering! Hur gör du florsockerröran? Hoppas du hinner svara innan Torsdag, tänkte baka dem då :-)
Grymt goda bullar!!! Tack för detta receptet :-D