Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cajunpotatis med mycket vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket smakrik potatisrätt som passar bra till grillat kött, kyckling eller fisk. Kan serveras nylagad och varm, eller ljummen på buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor. Koka upp vatten med 1 msk salt. Lägg i potatisklyftorna och koka tre minuter, låt rinna av.
  2. Dela citronerna i vardera sex klyftor. Skala och skär löken i klyftor, på längden genom roten. Blanda citron, vitlök, lök, timjan och lagerblad i en ugnsfast form. Blanda ner potatisen.
  3. Rör ihop 1 dl vatten, citronsaft och tomatpuré i en skål. Blanda ner kryddorna.
  4. Häll kryddröran över potatisen och blanda så att allt täcks. Ringla sist över olivoljan.
  5. Tillaga 35-40 minuter tills potatisen är färdig och vätskan är borta. Vänd på potatisen i ugnen ett par gånger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.