En mycket smakrik potatisrätt som passar bra till grillat kött, kyckling eller fisk. Kan serveras nylagad och varm, eller ljummen på buffé.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor. Koka upp vatten med 1 msk salt. Lägg i potatisklyftorna och koka tre minuter, låt rinna av.
- Dela citronerna i vardera sex klyftor. Skala och skär löken i klyftor, på längden genom roten. Blanda citron, vitlök, lök, timjan och lagerblad i en ugnsfast form. Blanda ner potatisen.
- Rör ihop 1 dl vatten, citronsaft och tomatpuré i en skål. Blanda ner kryddorna.
- Häll kryddröran över potatisen och blanda så att allt täcks. Ringla sist över olivoljan.
- Tillaga 35-40 minuter tills potatisen är färdig och vätskan är borta. Vänd på potatisen i ugnen ett par gånger.
Publicerat den
9 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar