Pizzeriornas Calzone brukar vara fylld med skinka. Här är skinkan ersatt med svamp.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37º. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin, tills den släpper bunkens kant.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250º.
- Gör fyllningen:
Finhacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Fräs lök och svamp i matoljan i en kastrull.
- Tillsätt tomatkross, örter, socker, salt och peppar i grönsaksfräset. Låt allt puttra samman ca 15 minuter. Låt fyllningen kallna.
- Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda den väl. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 25 cm i diameter.
- Fördela fyllning och ost på ena halvan av rundlarna. Fyll inte ända ut till kanten, utan lämna ca 2 cm.
- Vik den tomma deghalvan över fyllningen. Tryck till noga runt kanten med en mjölad gaffel. Lägg pizzorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem mitt i ugnen, ca 15 minuter. Servera genast.
Publicerat den
20 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar