Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Calzone med svampfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pizzeriornas Calzone brukar vara fylld med skinka. Här är skinkan ersatt med svamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37º. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin, tills den släpper bunkens kant.
  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250º.
  4. Gör fyllningen: Finhacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Fräs lök och svamp i matoljan i en kastrull.
  5. Tillsätt tomatkross, örter, socker, salt och peppar i grönsaksfräset. Låt allt puttra samman ca 15 minuter. Låt fyllningen kallna.
  6. Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda den väl. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 25 cm i diameter.
  7. Fördela fyllning och ost på ena halvan av rundlarna. Fyll inte ända ut till kanten, utan lämna ca 2 cm.
  8. Vik den tomma deghalvan över fyllningen. Tryck till noga runt kanten med en mjölad gaffel. Lägg pizzorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem mitt i ugnen, ca 15 minuter. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.