Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cannelloni med spenat och ricotta

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Festligt och smarrigt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka tomatsåsen. Hacka lök fint, fräs i olja i en gryta. Häll i de krossade tomaterna och låt koka upp. Späd med vatten till lagom konsistens. Smula i buljongtärningen, tillsätt krossad vitlök samt hackad basilika. Låt puttra på svag värme, ca 1 timme (eller ännu längre om man har tid, den blir godare ju längre den kokar!)
  2. Förbered under tiden cannellonifyllningen: Värm spenaten i kastrull tills den är mjuk. Blanda med ricottaosten och smaka av med salt och peppar och kalvfond.
  3. Lägg en parmaskinka på varje lasagneplatta, lägg på lite av spenatblandingen och rulla ihop. Placera i en ugnsform på rad. Strö över riven ost, och gratinera i ugnen ca 10 min 220 g, tills osten smält och fått lite färg.
  4. Servera tillsammans med tomatsåsen, som antingen kan hällas direkt över cannellonin i ugnsformen före servering, eller serveras vid sidan av!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.