Denna cheesecaken är inte så söt, trots att det är mycket daimkross i den.
Instruktioner
- Kör kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt cappuccinopulver och flytande margarin. Mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm i dimater. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Vispa färskost, muscovadosocker och vaniljsocker fluffig och klimpfri med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, vispa 1 min efter vart tillsatt ägg. Blanda cappuccinopulver och hett vatten, vispa i blandningen i ostsmeten. Blanda mjölk och gelatinpulver i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla 1 min, lös sedan upp det genom att ställa muggen i en kastrull med vatten på låg värme. Vispa försiktigt i gelatinet. Hacka dubbeldaimen fint för hand eller i matberedare. Rör ner hacket i ostsmeten.
- Ta ut formen från frysen och häll smeten över den frysta kexbottnen. Ställ cheesecaken i kylskåpet tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
- Sikta över kakaopulver då cheesecaken ska serveras. Ät och njut.
Publicerat den
24 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar