Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cappuccino Cheesecake med kolasmak

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Denna cheesecaken är inte så söt, trots att det är mycket daimkross i den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt cappuccinopulver och flytande margarin. Mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm i dimater. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Vispa färskost, muscovadosocker och vaniljsocker fluffig och klimpfri med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, vispa 1 min efter vart tillsatt ägg. Blanda cappuccinopulver och hett vatten, vispa i blandningen i ostsmeten. Blanda mjölk och gelatinpulver i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla 1 min, lös sedan upp det genom att ställa muggen i en kastrull med vatten på låg värme. Vispa försiktigt i gelatinet. Hacka dubbeldaimen fint för hand eller i matberedare. Rör ner hacket i ostsmeten.
  3. Ta ut formen från frysen och häll smeten över den frysta kexbottnen. Ställ cheesecaken i kylskåpet tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
  4. Sikta över kakaopulver då cheesecaken ska serveras. Ät och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.