Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carins fläskfilé i senapssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Enkel att göra och en mycket god bjudrätt utan att du behöver anstränga dig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filé och skiva den i 1,5 cm tjocka skivor. Blanda idealmjöl, salt och vitpeppar i en plastpåse och lägg i skivorna och skaka så att blandningen fastnar/ alt. vänd skivorna i mjölblandningen på en tallrik. Stek skivorna i smör i en gryta. Ta upp dem ur grytan. Skiva lökarna och låt dem fräsa i nytt smör tills de blir mjuka och glansiga utan att ta för mycket färg. Tillsätt vinäger, senap, buljong under omrörning och låt såsen koka upp Smaka av med dragon och ev. mera salt/peppar. Låt sjuda i 5 min. VIspa ner grädden och lägg i filéskivorna igen. Koka upp och låt sjuda under lock i 10 min.
  2. Serveras med kokt potatis eller ris och gärna en tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.