- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Enkel att göra och en mycket god bjudrätt utan att du behöver anstränga dig.
Instruktioner
- Putsa filé och skiva den i 1,5 cm tjocka skivor.
Blanda idealmjöl, salt och vitpeppar i en plastpåse och lägg i skivorna och skaka så att blandningen fastnar/ alt. vänd skivorna i mjölblandningen på en tallrik.
Stek skivorna i smör i en gryta. Ta upp dem ur grytan.
Skiva lökarna och låt dem fräsa i nytt smör tills de blir mjuka och glansiga utan att ta för mycket färg.
Tillsätt vinäger, senap, buljong under omrörning och låt såsen koka upp Smaka av med dragon och ev. mera salt/peppar. Låt sjuda i 5 min.
VIspa ner grädden och lägg i filéskivorna igen. Koka upp och låt sjuda under lock i 10 min.
- Serveras med kokt potatis eller ris och gärna en tomatsallad.
Publicerat den
12 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar