Denna delikata svamppaté smaksatt med färska örter och cashewnötter är ljuvlig på tunna baguetteskivor.
Instruktioner
- Smält margarinet i en stekpanna tills det börjar fräsa. Lägg i champinjoner, salladslök och vitlök och fräs cirka 15 minuter, rör om då och då, tills svampen är väl brynt och all vätska har ångat av. Lägg blandningen i en skål och låt svalna. Tillsätt persilja, gräslök och dragon.
- Lägg cashewnötterna i en mixer eller matberedare och mixa tills finhackade. Tillsätt olivoljan och mixa tills väl blandat.
- Tillsätt svampblandningen till nötmassan och mixa allt till en grov paté. Smaka av med svartpeppar.
- Skeda upp patén i en serveringsskål eller fördela den i fyra portionsskålar som rymmer cirka 1 dl. Servera tillsammans med tunna, lätt rostade baguetteskivor.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar