Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med äpple och kanel

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Detta cheesecake recept har blivit inspirerat av Bragos nya kexvariant med äppel och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Vispa philiadelphiaost och socker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
  3. Rör ut gelatinpulvret i ½ dl lättdryck i en stor mugg. Låt det stå och svälla ca 5 min. Ställ muggen i en kastrull med hett vatten och rör om tills all gelatin är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
  4. Tillsätt mascarponeost, cream cheese och vaniljsocker i ostsmeten och vispa till allt är väl blandat. Häll i resten av lättdrycken och rör om. Häll försiktigt gelatinblandningen i fyllningen under fortsatt vispning på låg hastighet.
  5. Tag ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt cheesecaken stå i kylen tills fyllningen är nästan stelnad.
  6. Rosta kokosflingor gyllenbruna i en torr het stekpanna. Strö kokosflingorna över den nästan stelnade fyllningen. Ställ in formen i kylen i gen och låt den stå över natten tills fyllningen har stelnat helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.