Detta cheesecake recept har blivit inspirerat av Bragos nya kexvariant med äppel och kanel.
Instruktioner
- Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Vispa philiadelphiaost och socker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
- Rör ut gelatinpulvret i ½ dl lättdryck i en stor mugg. Låt det stå och svälla ca 5 min. Ställ muggen i en kastrull med hett vatten och rör om tills all gelatin är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
- Tillsätt mascarponeost, cream cheese och vaniljsocker i ostsmeten och vispa till allt är väl blandat. Häll i resten av lättdrycken och rör om. Häll försiktigt gelatinblandningen i fyllningen under fortsatt vispning på låg hastighet.
- Tag ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt cheesecaken stå i kylen tills fyllningen är nästan stelnad.
- Rosta kokosflingor gyllenbruna i en torr het stekpanna. Strö kokosflingorna över den nästan stelnade fyllningen. Ställ in formen i kylen i gen och låt den stå över natten tills fyllningen har stelnat helt.
Publicerat den
11 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar