Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulkaka med äpple och kanel

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Härlig äppelkaka! Den har allt! Det är en mjuk kaka med ett saftigt kyddsmakande fruktlager och även ett lite krispigare smultäcke som jag tycker smakar mormorbak! =) (Bra att veta i receptet 100g=ca1,2dl) Bilden är ingen vidare komplimang för kakan, har inga värsting egenskaper inom fotografering, men den får duga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 180ºC. Klä en rund kakform ca 25cm i diameter i bakplåtspapper. Gör smultäcket: blanda socker, vetemjöl, kanel och kokos i en skål, gnid sedan in smöret med fingertopparna och ställ åt sidan.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Riv dem grovt. Lägg dem i en skål, strö kanel över och ställ åt sidan.
  3. Arbeta ihop smör och socker i en skål med elvisp tills blandningen är ljus och luftig. Vispa äggen, ett i taget och vispa kraftigt efter varje tillsats.
  4. Sikta ner hälften av mjölet och bakpulvret, blanda väl och sikta sedan ner resten. Rör till en slät smet.
  5. Bred ut hälften av kaksmeten i ett jämt lager på botten av formen. Skeda äpplena över och strö på hälften av smulblandningen.
  6. Bred resten av kaksmeten över smulorna. Avsluta med resten av smulblandnigen.
  7. Grädda 1 timme 10 minuter - 1 timme 20 minuter och täck kakan med folie om den tar färg för snabbt. Låt den stå i formen ca 5 minuter innan den stjälps upp på galler att svalna. Skär den svala kakan i tårtbitar vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.