Denna lena och gräddiga cheesecake består av en spröd kexbotten med chokladarom, en fyllning smaksatt med mascarponeost och en snövit glasyr gjord på créme fraiche och pudrad med kakao.
Färgkombinationen påminner om en kopp cappuccino.
Instruktioner
- Kör kexen i smulor i en matberedare och tillsätt det smälta smöret. Fördela kexblandningen i en smord springform 20 cm i diameter och platta ut den till en slät botten. Täck över formen och ställ den kallt i 30 minuter.
- Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa mascarponeosten och crème fraichen till en slät smet och rör sedan ner kaffet och sockret. Tillsätt äggen och blanda väl.
- Svep in springformen i två lager aluminiumfolie för att förhindra läckage och häll mascarponesmeten i formen. Ställ formen i en långpanna och fyll på vatten så att det når drygt halvvägs upp på formens sidor.
Grädda kakan i ca 50 minuter tills den har satt sig men fortfarande är mjuk.
- Rör undertiden ihop crème fraiche och socker till glasyren.
Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt ut glasyren över den i ett jämnt lager. Grädda kakan ytterligare i 10 minuter.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna. Täck den med plastfolie och ställ den kallt i minst 4 timmar eller över natten.
Avlägsna folien försiktigt före servering och pudra kakan med kakao.
Publicerat den
18 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar