- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Sommrig med alla sommar bär
Instruktioner
- Mördeg
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg mandelmassan och saltet i en matberedare. Mixa till dess att mandelmassan blivit smidig och tillsätt därefter smöret i små portioner.
- Häll i ägget och till sist mjölet. Var noga med att inte överarbeta degen när mjölet är tillsatt.
- Lägg degen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en tjocklek av ca 2 mm.
Fodra pajformen. Var noga med att trycka ner kanterna så att det inte blir någon luft mellan degen och formen.
- Ställ formen i frysen i ca 10 minuter.
Baka formen direkt från frysen till dess att pajskalet är gyllene. Det tar ca 10-12 minuter.
- Fyllning
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn. Vispa samman osten och sockret vispa därefter i äggen till en slät kräm.
- Rör samman ett par matskedar ostkräm med den smälta chokladen detta för att undvika att den varma chokladen skall sätta sig när den blandas med den kalla ostkrämen.
- Vispa sedan ner den smälta chokladen citronsaften och citronskalet i ostkrämen.
Häll upp i mördegsskalet.
- Grädda i ca 30-35 minuter.
Smetenskall vara lite lös i mitten den stelnar när den svalnar.
- När den svalnat något kan man ställa in den i kylen. Garnera med hallon och blåbär.
Publicerat den
24 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar