Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med irish créam:

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mmmmmm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä bottnen i en 20 cm stor springform med folie och pensla sidorna med olja. Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med kavel. Lägg smöret i en kastrull och värm försiktigt tills det precis smält. Rör då ner det i kaksmulorna. Tryck fast kaksmeten i botten och ställ formen i kylskåpet i en timme.
  2. Till fyllningen: Smält block- och mjölkchoklad, rör om och ställ att svalna. Häll socker och créam cheese i en stor skål och vispa blandningen slät. Vänd sedan ner den vispade grädden. Vänd försiktigt ner smeten i den smälta chokladen och rör ner Irish créam. Skeda fyllingen över den kalla kakbotten i formen och jämna till ytan. Täck över och ställ kallt i kylskåpet i minst två timmar, eller tills kakan känns fast. Lyft över till ett serveringsfat och skär i små tårtbitar. Servera tillsammans med en sked crème fraiche och färsk frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.