Klä bottnen i en 20 cm stor springform med folie och pensla sidorna med olja.
Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med kavel.
Lägg smöret i en kastrull och värm försiktigt tills det precis smält.
Rör då ner det i kaksmulorna.
Tryck fast kaksmeten i botten och ställ formen i kylskåpet i en timme.
Till fyllningen:
Smält block- och mjölkchoklad, rör om och ställ att svalna.
Häll socker och créam cheese i en stor skål och vispa blandningen slät.
Vänd sedan ner den vispade grädden.
Vänd försiktigt ner smeten i den smälta chokladen och rör ner Irish créam.
Skeda fyllingen över den kalla kakbotten i formen och jämna till ytan.
Täck över och ställ kallt i kylskåpet i minst två timmar, eller tills kakan känns fast.
Lyft över till ett serveringsfat och skär i små tårtbitar.
Servera tillsammans med en sked crème fraiche och färsk frukt.