Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med kanel och äpplen i gelé

 
Skriv ut

Vanlig i Amerika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 160 grader. Skär smör i bitar. Krossa kex i mixer eller för hand. Tillsätt smör och arbeta ihop till en massa. Tryck ut i en springform (rund form cirka 25 cm). Vispa äggvitor med hälften av sockret. Riv skal av lime. Mixa cream cheese, äggula, socker, limeskal, mjöl, mjölk, vaniljsocker och smör i bitar. Vänd ner äggvitor och häll smet i formen. Baka i cirka 50 minuter. Låt stå på eftervärme 15 minuter.
  2. Pensla topp och kanter med äggvita (så rinner inte gelén iväg). Låt svalna. Skala, kärna ur och tärna äpplen. Koka dem med socker, citronsaft, vin och 2 dl vatten i 3 minuter. Lägg gelatinblad i kallt vatten några minuter. Rör ut gelatinblad i den varma äppleblandningen. Slå gelé över kakan. Ställ i kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.