Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med kiwi

 
Skriv ut

Denna delikata osttårta är god med många olika frukter. Gör den gärna med jordgubbar, hallon eller vinbär på sommaren och låt kiwin bli en vintervariant. Den är lika god året runt och kan serveras på en buffé eller som dessert efter en god måltid. Ett glas sherry eller portvin smakar gott till osttårtan, som även är perfekt till en kopp starkt nybryggt kaffe. Man kan givetvis dekorera osttårtan med olika frukter, men ibland är det enkla det vackraste.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla en form eller skål, som rymmer ca 2 liter, med olja. Strö hälften av de stötta kexen i botten. Skala kiwifrukerna med potatisskalare. Dela i mindre bitar och mosa (t.ex. med potatisstöt).
  2. Vispa mjukosten med äggulor, råsocker och vaniljsocker tills det är pösigt. Vispa vispgrädden. Vispa äggvitorna styva med rena redskap. Vänd samman det uppvispade.
  3. Häll hälften av blandningen i skålen/formen. Täck med kiwimoset. Häll över resten av smeten. Strö resten av de stötta kexen på ytan. Strö ev lite kanel över.
  4. Täck med gladpack/plast och ställ in i frys några timmar. Desserten kan göras färdig långt i förväg.
  5. Tag ut osttårtan ur frysen ½ timme före servering och ställ i kyl. tjälp ev. upp på serveringsfat. (Doppa formen/skålen hastigt i varmt vatten så lossnar tårtan lättare.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.