Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med Marabou chokladbitar

 
Skriv ut

Underbar cheesecake för chokladälskaren. Perfekt att förbereda dagen innan en bjudning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Blanda kexkross, kakaopulver och socker. Rör ned det smälta smöret och stjälp över massan i en smord springform (22 cm diameter). Tryck fast den ordentligt mot botten och halvvägs upp längs sidorna med baksidan av en sked. Ställ kallt.
  2. Chokladfyllning: Sätt ugnen på 150 grader .
  3. Blanda Philadelphia, vaniljsocker och strösocker på låg hastighet i en mixer tills smeten är mycket slät. Tillsätt äggen lite i taget och höj hastigheten allt eftersom. Häll i gräddfilen sist.
  4. Rör sedan ner den hackade chokladen med en stor metallsked. Häll fyllningen i kexskalet och grädda i 1 tim och 15 min eller tills fyllningen nätt och jämnt stelnat. Låt kakan sätta sig och svalna medan den är kvar i ugnen – slå bara av värmen och öppna luckan på glänt – ca 1 tim. Ta sedan ut den och låt den kallna helt på ett galler.
  5. Täck över och ställ i kylskåp över natten innan du lossar den ur formen. Strö över kakao före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.