Underbar cheesecake för chokladälskaren. Perfekt att förbereda dagen innan en bjudning.
Instruktioner
- Smält smöret. Blanda kexkross, kakaopulver och socker. Rör ned det smälta smöret och stjälp över massan i en smord springform (22 cm diameter). Tryck fast den ordentligt mot botten och halvvägs upp längs sidorna med baksidan av en sked. Ställ kallt.
- Chokladfyllning:
Sätt ugnen på 150 grader .
- Blanda Philadelphia, vaniljsocker och strösocker på låg hastighet i en mixer tills smeten är mycket slät. Tillsätt äggen lite i taget och höj hastigheten allt eftersom. Häll i gräddfilen sist.
- Rör sedan ner den hackade chokladen med en stor metallsked. Häll fyllningen i kexskalet och grädda i 1 tim och 15 min eller tills fyllningen nätt och jämnt stelnat. Låt kakan sätta sig och svalna medan den är kvar i ugnen – slå bara av värmen och öppna luckan på glänt – ca 1 tim. Ta sedan ut den och låt den kallna helt på ett galler.
- Täck över och ställ i kylskåp över natten innan du lossar den ur formen. Strö över kakao före servering.
Publicerat den
14 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar