225 kalorier per portion
Alla cheesecakes behöver inte vara söta.
Denna rätt är vegetarisk.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, majsstärkelse och salt i en skål. Finfördela margarinet i blandningen till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
- Värm ugnsgrillen.
- Kärna ur och skär paprikorna i halvor.
Lägg sedan paprikahalvorna uppåt i en långpanna. Grilla dem tills skinnet börjar bli svart, ca 10 minuter.
Lägg paprikahalvorna i en plastpåse och låt dem svalna.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en rund kaka, ca 25 cm i diameter. Lägg den i en 20 cm pajform med löstagbar kant. Stick i degen med en gaffel. Sätt remsor av aluminiumfolie om degens och formens kant.
Förgrädda den i ugnen tills den börjar få färg, 10-15 minuter.
- När paprikan är kall nog att hantera, dra av skinnet och hacka paprikaköttet.
- Lägg paprika, keso, ägg, basilika, salt och peppar i en matberedare och finfördela. Bred ut blandningen över pajdegen.
- Grädda pajen i ugnen tills fyllningen har stelnat och fått fin färg, ca 20 minuter.
- Låt pajen svalna något innan den serveras.
Publicerat den
18 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar