Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med paprika och basilika

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

225 kalorier per portion Alla cheesecakes behöver inte vara söta. Denna rätt är vegetarisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, majsstärkelse och salt i en skål. Finfördela margarinet i blandningen till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
  2. Värm ugnsgrillen.
  3. Kärna ur och skär paprikorna i halvor. Lägg sedan paprikahalvorna uppåt i en långpanna. Grilla dem tills skinnet börjar bli svart, ca 10 minuter. Lägg paprikahalvorna i en plastpåse och låt dem svalna.
  4. Värm ugnen till 200 grader.
  5. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en rund kaka, ca 25 cm i diameter. Lägg den i en 20 cm pajform med löstagbar kant. Stick i degen med en gaffel. Sätt remsor av aluminiumfolie om degens och formens kant. Förgrädda den i ugnen tills den börjar få färg, 10-15 minuter.
  6. När paprikan är kall nog att hantera, dra av skinnet och hacka paprikaköttet.
  7. Lägg paprika, keso, ägg, basilika, salt och peppar i en matberedare och finfördela. Bred ut blandningen över pajdegen.
  8. Grädda pajen i ugnen tills fyllningen har stelnat och fått fin färg, ca 20 minuter.
  9. Låt pajen svalna något innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.