Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili- och limemarinerad kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det smakar grillat mitt i vintern om denna rätt. En halv chilifrukt ger bra hetta tillsammans med vitlökarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär filéerna i tre delar på längden. Krydda med grillkrydda runtom.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök och chilifrukt i oljan i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt lime och vatten.
  3. Stek kycklingen så att den får stekyta. Lägg över den i en ugnsform och häll över vitlöks- och chilioljan. Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 12-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.