Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili- och paprikapotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergott tillbehör till det mesta. Såsen runt den rostade potatisen är en "Mojo Rojo" med paprika, vitlök och hetta. Potatisrätten blir en god potatissallad serverad kall dagen efter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skrubba potatisen och dela om de är stora. Lägg på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 25 minuter.
  3. Lägg paprika och chili på galler med snittytan ner. Rosta högt upp i ugnen ovanför potatisen de sista 10 minuterna. Skalet ska bli lätt svart (ta eventuellt bort chilin tidigare).
  4. Dra loss skalet så gott det går på paprikan och chilin (skala under kallt vatten om det är hett). Mixa eller finhacka paprika och chili. Blanda med olja, citron, vitlök och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ringla paprikasåsen över den varma, rostade potatisen och servera direkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.