Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiliglaserat äppel- och kycklingspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling- och äppelbitarna steks först innan de träs på spett och eftersteks i ugnen. Kycklingen blir på så sätt jämnt stekt och är lättare att ta från spetten. Yoghurten kan bytas ut mot lätt creme fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg grillpinnarna i vatten.
  2. Dela, kärna ur och skär äpplena i bitar. Skär kycklingfiléerna i 2x2 cm stora bitar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Salta och peppra kycklingen och bryn den runt om ca 3 minuter. Tillsätt äppelbitarna och bryn alltsammans ca 1 minut. Blanda ner chilisåsen. Låt svalna något.
  3. Trä kyckling- och äppelbitarna på spett och lägg i en ugnssäker form. Häll över den sky som bildas. Sätt fatet mitt i ugnen och efterstek spetten ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  4. Blanda ingredienserna till såsen. Servera kycklingspetten med såsen och nykokt pasta. Ev kan mer sweet chilisås serveras till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.