Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilikarré med paprikasås blomkål och haricots verts

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Fläskkarré som späckats med starka chilifrukter och serveras med en smakrik paprikasås blir en perfekt söndagsstek. Receptet på paprikasåsen finns också i min kokbok. Det är mycket viktigt med temperaturen inuti karrén, den skall vara 85° och inget annat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela chilifrukterna mitt itu och ta ur kärnor och allt vitt. Skär dem i långa strimlor.
  2. Stick hål genom karrén på längden med ett väl rengjort slipstål, tryck in strimlor av chili i hålen, fortsätt tills det inte får plats med flera hål i karrén.
  3. Blanda salt och kryddor i en skål, gnid in köttet med blandningen.
  4. Bryn köttet runt om i olivoljan och hälften av smöret, lägg över på en ugnsplåt och klicka resten av smöret runt om.
  5. Stek i ugn på 150° till en innertemperatur av 85° i mitten av köttbiten. Ös den ett par gånger under stektiden.
  6. Ta ut köttet och svep in det i dubbel aluminiumfolie.
  7. Skiva upp köttet när det har svalnat, värm det i lite buljong i ugnen om det skulle behövas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.