Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chipotlemarinerad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den starka pepparsåsen tabasco har fått ett syskon som är gjort på rökt chili, s k chipotle. Det ger en fin röksmak åt köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rent fläskfilén från hinnor. Skär den i ca 1 cm tjicka skivor. Lägg dem i en skål eller i en plastpåse och blanda med tabasco chopotle och bourbon whisky. Låt det marinera medan resten av middagen görs i ordning.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisarna och stick dem på några ställen med en provsticka eller gaffel. Lägg dem som de är direkt på ugnsgallret och baka dem mitt i ugnen ca 40 min. Har du större potatisar (ca 300 g styck) tar de över en timme och då behövs bara 2 potatisar som kan delas i halvor.
  3. Blanda smör i en skål med finhackade majskorn och finhackad färsk jalapeno. Lägg smörblandningen på en bit smörpapper och rulla ihop till en ca 3 cm tjock korv (smällkaramell) och lägg den i frysen.
  4. Bönsallad: Häll av bönorna och låt dem rinna av några minuter i ett durkslag. Dela cocktailtomaterna i halvor och strimla salladslökarna. Blanda alltsammans försiktigt med ruccolasallad och droppa över olivolja och vinäger.
  5. När potatisarna är klara är det dags att hetta upp en grillpanna och steka köttet. Ta upp köttbitarna ur marinaden och salta dem. Stek dem på strax under högsta värme, eventuellt med bara några droppar olja i pannan, ca 2 min på varje sida. Häll över det sista av marinaden på köttet strax före servering.
  6. Dela kryddsmöret i fyra bitar och lägg dem på var sin potatis eller potatishalva. Lägg upp på tallrikar tillsammans med bönsallad och fläskfilé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.