Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolat pot de créme

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den här desserten är fullständigt livsfarlig. Den är så god att den nästan inte går att ha i kylskåpet. Chokladkräm i en kopp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Koka upp mjölk, grädde, socker och frön från en urskrapad vaniljstång. Ta av från värmen. hacka chokladen och smält ner den i den varma gräddmjölken.
  3. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa sönder äggulorna och vispa ner chokladsmeten i gulorna (i en fin stråle) under vispning.
  4. Fyll espressokoppar med chokladsmeten och ställ dem i en ugnsform. Fyll på med ljummet vatten upp till hälften av kopparna. Grädda chokladkopparna i mitten av ugnen i ca 1½ timme. Smeten ska dallra lite när man skakar på koppen.
  5. Låt dem svalna i rumstemperatur och låt dem sedan bli kalla i kylen. Servera med lite lättvispad grädde och färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.