Den här desserten är fullständigt livsfarlig. Den är så god att den nästan inte går att ha i kylskåpet. Chokladkräm i en kopp.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Koka upp mjölk, grädde, socker och frön från en urskrapad vaniljstång. Ta av från värmen.
hacka chokladen och smält ner den i den varma gräddmjölken.
- Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa sönder äggulorna och vispa ner chokladsmeten i gulorna (i en fin stråle) under vispning.
- Fyll espressokoppar med chokladsmeten och ställ dem i en ugnsform.
Fyll på med ljummet vatten upp till hälften av kopparna.
Grädda chokladkopparna i mitten av ugnen i ca 1½ timme.
Smeten ska dallra lite när man skakar på koppen.
- Låt dem svalna i rumstemperatur och låt dem sedan bli kalla i kylen.
Servera med lite lättvispad grädde och färska bär.
Publicerat den
4 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar