Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och apelsincrème

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Choklad och apelsin tillsammans, så gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Man börjar med att göra vaniljsås och med den som grund blir det både en chokladcrème och sås ovanpå. Crèmen ska stå i kylskåp minst fyra timmar före servering.
  2. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Häll mjölk, grädde, apelsinjuice och hälften av råsockret i en kastrull. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur den. Lägg i frön och stång i kastrullen.
  3. Koka upp alltsammans och ta sedan av det från plattan. Låt det stå och dra i ca 15 minuter och fiska sedan upp vaniljstången.
  4. Vispa upp äggulorna tillsammans med resten av sockret. Tillsätt mjölkblandningen under vispning. Häll sedan tillbaka alltsammans i kastrullen.
  5. Sätt kastrullen på plattan igen. Rör flitigt med en träslev och hetta upp på svag värme till 85 grader, då såsen börjar tjockna. Häll då direkt upp den i en annan bunke, så att det inte blir för varmt i botten, då kan det bli äggstanning istället.
  6. Häll hälften av den varma såsen över den hackade chokladen. Blanda väl, gärna med stavmixer så att den blir helt slät och blank.
  7. Häll upp chokladcrèmen i glas och ställ i kylen i ca 4 timmar. Ställ också in resten av vaniljsåsen i kylen.
  8. Vid serveringen; Vispa upp vaniljsåsen och tillsätt eventuellt lite Grand Mariner. Häll såsen ovanpå chokladcrèmen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.