Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och kaffefondant med hemlig gömma

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Superlyxig fondant där en hemgjord chokladtryffel bakas in i smeten. Håll noga koll på tiden, en minut hit eller dit kan vara avgörande för hur krämig fondanten blir. Det blir tryfflar över, och de är goda att servera som dessert eller till kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladtryffel: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, kaffe och glykos eller honung. Häll blandningen över chokladen, låt stå ca 1 minut. Klicka i smöret och vispa slätt med en slickepott eller visp. Plasta in och låt svalna i rumstemperatur till fast och len konsistens. Låt stå i rumstemperatur ca 24 timmar. Spritsa ut runda bollar av tryffelsmeten på en tallrik med bakplåtspapper och ställ i frysen.
  2. Fondant: Hacka chokladen. Blanda ägg och florsocker, lite i taget, utan att vispa i luft. Smält smöret. Ta kastrullen från spisen och tillsätt chokladen. Blanda ordentligt tills all choklad smält. Blanda chokladen med äggsmeten. Sikta i mjölet. Fördela smeten till hälften i väl smorda portionsformar, à ca 1 dl. Ställ i frysen i ca 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta ut formarna och lägg en bit tryffel mitt i varje form. Fyll på med lite fondantsmet så att det täcker tryffeln. Det här gör man för att inte tryffeln ska sjunka till botten när den gräddas. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt stå 2-3 minuter.
  5. Stjälp försiktigt upp fondanterna. Garnera med florsocker och servera gärna med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.