Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och kaffemousse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Len och ljuvligt god, och dessutom mycket lättgjord, är den här moussen. Det viktiga är att inte vispa grädden för hårt. Den ska vara lättvispad, annars kan moussen bli grynig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det varma kaffet i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i kaffet över svag värme.
  2. När chokladen är helt smält, dra åt sidan och rör ner äggulan. Låt svalna.
  3. Vispa grädden löst. Rör ner chokladen i grädden och blanda försiktigt. Häll upp i glas eller portionsformar. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Garnera med chokladböna eller flisad choklad före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.