En bakelsedröm för den som älskar choklad! Chokladbotten rör man helt enkelt ihop i en stor skål utan att vispa.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
- Blanda alla torra ingredienser. Tillsättt smör och vatten medan detta fortfarande är kokhett och rör samman.
- Tillsätt äggen och rör till en slät smet.
- Häll i långpannan och bred ut jämt. Grädda i ca 20 minuter tills kakan känns torr med en provsticka. Stjälp upp på galler med bakplåtspapper och låt svalna.
- Bryt chokalden i bitar i en stor skål. Koka upp grädde och snabbkaffe till chokladmoussen.
- Häll den kokande grädden över chokalden och rör väl så att all chokald smälter. Ställ svalt att stelna. Obs! Den måste bli riktigt kylskåpskall.
- Vispa sedan upp moussen med en elvisp till fluffig och luftig konsistens.
- Kantskär kakan och skär den i lagom stora bakelsebitar.
- Gör fina ägg av chokladmoussen med hjälp av två matskedar och lägg ett ägg på varje kakbit.
Garnera med färska bär.
Sikta över lite kakao.
Publicerat den
20 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar