Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbakelse med choklad-& kaffemousse

 
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

En bakelsedröm för den som älskar choklad! Chokladbotten rör man helt enkelt ihop i en stor skål utan att vispa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsättt smör och vatten medan detta fortfarande är kokhett och rör samman.
  3. Tillsätt äggen och rör till en slät smet.
  4. Häll i långpannan och bred ut jämt. Grädda i ca 20 minuter tills kakan känns torr med en provsticka. Stjälp upp på galler med bakplåtspapper och låt svalna.
  5. Bryt chokalden i bitar i en stor skål. Koka upp grädde och snabbkaffe till chokladmoussen.
  6. Häll den kokande grädden över chokalden och rör väl så att all chokald smälter. Ställ svalt att stelna. Obs! Den måste bli riktigt kylskåpskall.
  7. Vispa sedan upp moussen med en elvisp till fluffig och luftig konsistens.
  8. Kantskär kakan och skär den i lagom stora bakelsebitar.
  9. Gör fina ägg av chokladmoussen med hjälp av två matskedar och lägg ett ägg på varje kakbit. Garnera med färska bär. Sikta över lite kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.