Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och Kokoskaka

 
Skriv ut

Med vispgrädde till blir det snudd på tårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält den sönderbrutna chokladen i en skål ställd i en kastrull med sjudande vatten. Rör smör och socker pösigt och tillsätt äggulorna en i taget. Rör ner chokladen, mjöl och kokosflingor.
  2. Vänd ner de hårt vispade äggvitorna och häll smeten i smord bröad form, gärna med löstagbar kant, rymd 2 liter. Grädda i ugnens nedre del i 175 grader i 35 minuter. Kakan ska inte vara alldeles torr i mitten.
  3. Låt den vila ca 10 minuter innan den tas ur formen. Smält chokladen till garneringen och bred över den något ljumma kakan. Dra försiktigt med en gaffel i chokladen så bildas det ett vackert mönster.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.