Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglass

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Den blev supergod! Har en ganska tydlig kaffesmak vilket är gott tycker jag Jag använde glassmaskin men glassen blev inte riktigt fast i konstistensen, så det blev mjukglass för mig vilket passade perfekt:D

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp mjölken i en kastrull, dela på vaniljstången och lägg i kastrullen. Låt sjuda, inte koka, låt det sedan svalna. Vispa äggulorna med socker, vitt och poröst. Ta upp vaniljstången ur mjölken och skrapa ur fröna.
  2. Brygg kaffet och lös upp kakaon i kaffet, blanda sedan i kakaokaffet med vaniljmjölken, som sedan rörs ner i äggblandningen. Rör ner grädden under omrörning i blandningen. Häll i glassmaskinen och låt köra i ca 45 min.
  3. Ni får se hur blandningen beter sig, (för mig blev det mjukglass)
  4. Häll upp i fina glas med sugrör och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.