Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglass à la USA

 
Skriv ut

En riktig dröm för chokladglassälskare med mörk choklad, marshmallows och mandel i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 2½ liter glass
  2. Hacka chokladen. Skålla, skala och grovhacka mandeln. Blanda mjölk, grädde, socker och glukos i en kastrull och värm till 85 grader.
  3. Vispa äggulorna med lite av mjölkblandningen. Vispa därefter ner äggulorna i kastrullen. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och vispa tills krämen börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och blanda i chokladen. Rör tills chokladen smält.
  4. Sätt glassmeten i kylskåpet tills den är helt kall. Rör om i smeten och kör den sedan i en glassmaskin. Vänd ner mandel och marshmallows i glassen och ställ i frysen tills servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.