Till chokladkakans mörka och fylliga toner passar den guldgula sötsyrliga apelsinsalladen utmärkt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 20 cm i diameter.
- Mät upp matfettet i en kastrull och tillsätt chokladen som brutits i mindre bitar. Smält alltsammans på svag värme under omrörning. Ställ åt sidan att svalna.
- Vispa ägg och råsocker ljust och poröst.
- Tillsätt finrivet skal av en vältvättad apelsin. Sikta ner bakpulvret och vetemjölet som blandats samman. Häll ner chokladsåsen och rör varsamt samman till en slät smet.
- Bre ut smeten jämnt i bakformen och strö över macadamianötter som hackats grovt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
- Låt den nygräddade kakan kallna i formen innan den lossas.
- Gör apelsinsalladen så här: Skär av toppen och botten på apelsinerna. Skär därefter av skalet ända in till fruktköttet. Följ hinnorna och skär med en vass kniv ut klyftorna. Skär dessa i mindre bitar. Pressa saften ur hinnorna och häll över salladen.
- Söta salladen med lite karamellsirap till lagom sötma.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar