En snabbgjord kaka som inte kräver ugn. Ser underbar ut och är något alldeles speciellt för chokladälskare. Kakan kan göras dagen före.
Instruktioner
- Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen från plattan.
Lägg chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.
- Klä en avlång brödform ca 1 liter med bakplåtspapper. Krossa skorporna lite lätt och lägg 1/3 i botten på formen. Droppa 1/3 av hallonsylten över skorporna och häll 1/3 av chokladsmeten över.
- Upprepa detta med skorpor, hallonsylt och chokladsmet två gånger. Avsluta med chokladsmet.
- Täck och dekorera kakan med sköljda torra bär och frukter. Sätt in i kylen i minst 6 timmar. Skär upp med en vass kniv och servera!
Publicerat den
16 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar