Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med bär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En snabbgjord kaka som inte kräver ugn. Ser underbar ut och är något alldeles speciellt för chokladälskare. Kakan kan göras dagen före.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen från plattan. Lägg chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.
  2. Klä en avlång brödform ca 1 liter med bakplåtspapper. Krossa skorporna lite lätt och lägg 1/3 i botten på formen. Droppa 1/3 av hallonsylten över skorporna och häll 1/3 av chokladsmeten över.
  3. Upprepa detta med skorpor, hallonsylt och chokladsmet två gånger. Avsluta med chokladsmet.
  4. Täck och dekorera kakan med sköljda torra bär och frukter. Sätt in i kylen i minst 6 timmar. Skär upp med en vass kniv och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.