Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med chilitryffel

 
Skriv ut

Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader.
  2. Bryt chokladen i små bitar och smält dem i vattenbad tillsammans med kaffe och whisky. Låt det svalna lite.
  3. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en och en under fortsatt omrörning. Rör ner den avsvalnande chokladen och rör om så att allt blandas väl. Rör ner mjölet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i chokladsmeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30 minuter. Låt kakan kallna.
  5. Häll grädde, margarin, finhackad chili och muscovadoråsocker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i mindre bitar.
  6. Rör ner chokladen och rör tills tryffeln är slät. Låt svalna. Bred sedan tryffeln över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.