Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med fruktcocktail och vispgrädde

 
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Kronan på kaffekalaset är denna blandning med kaka och frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman ägg och socker (skall inte vispas). Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Smält smöret och låt det koka upp tillsammans med vattnet.
  2. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten växelvis med smör/vattenblandningen. Häll i väl smord, lätt bröad kransform (1 1/2 l). Grädda 30 minuter i 175 grader.
  3. Låt fruktcocktailen rinna av ordentligt. Vispa grädden. När kakan kallnat, fyll hålet i mitten med frukten och servera den vispade grädden i en skål för sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.