- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Riktigt god som efterrätt eller när det kommer kaffegäster.
Instruktioner
- Kakan:
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt sedan de torra ingredienserna.
Blanda väl och tillsätt sedan i smöret.
Häll i en smord och bröad form (gärna med löstagbara kanter) och ställ in i 175 grader i cirka 25 minuter.
Ta sedan ut kakan så att den får kallna och stelna till.
- Krämen:
Värm grädden till kokpunkten och ta den sedan från värmen.
Tillsätt chokladen i små bitar.
Rör om tills chokladen smält.
Låt krämen svalna i en skål.
Går fortare om du ställer in den i kylen, men passa på den så att det inte blir för "hård".
- Bred sedan krämen över kakan.
Servera med exempelvis hallon och vispad grädde.
Publicerat den
18 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar