Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med hallon

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Riktigt god som efterrätt eller när det kommer kaffegäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan de torra ingredienserna. Blanda väl och tillsätt sedan i smöret. Häll i en smord och bröad form (gärna med löstagbara kanter) och ställ in i 175 grader i cirka 25 minuter. Ta sedan ut kakan så att den får kallna och stelna till.
  2. Krämen: Värm grädden till kokpunkten och ta den sedan från värmen. Tillsätt chokladen i små bitar. Rör om tills chokladen smält. Låt krämen svalna i en skål. Går fortare om du ställer in den i kylen, men passa på den så att det inte blir för "hård".
  3. Bred sedan krämen över kakan. Servera med exempelvis hallon och vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.