En chokladkaka med kladdig mitten som fylls med en ljuvlig kombination av lakritssås och hallongrädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en form, ca 1½ liter, med löstagbar botten.
- Skär smöret i kuber och lägg i en rostfri bunke, sikta ner florsocker och tillsätt chokladen i bitar. smält blandningen över vattenbad och låt sedan svalna tills den är fingervarm.
- Rör ner äggulorna, ett i taget i chokladsmeten. Sikta ner vetemjölet. Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner den styva massan i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Kakan brukar vara klar när den spricker på ytan. Den är fortfarande lös i mitten, så vänta med att dela den tills den kallnat helt.
- Dela chokladkakan till två bottnar. Ringla hälften av lakritssåsen på den ena och lägg den andra över. Lägg upp på ett serveringsfat.
- Vispa grädden. Mosa hallonen lätt med socker och vänd samman med grädden. Bred hallongrädden över kakan.
Garnera med några hela hallon och ringla resterande lakritssås över.
Publicerat den
24 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar