Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med mandel

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

GI

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°. Skålla, skala och hacka all mandel grovt. Smält smöret. Bryt chokladen i mindre bitar och låt den smälta i smöret på ytterst låg värme. Ta av från värmen och låt svalna. Smörj och bröa kakformen med sesamfrön. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna.
  2. Vispa sötningsmedel och ägg en smula pösigt. Rör ner vaniljfröna och den avsvalnade chokladen. Tillsätt 2 dl hackad mandel och allt mjöl, lite i taget.
  3. Häll smeten i formen och ställ in på nedersta falsen i ugnen. Grädda kakan i 15-20 minuter. Stjälp upp den och låt den kallna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.