Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med päron

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En kaka åt kladdkakehållet

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar botten 23 cm i diameter. Smält fettet och bryt ner chokladbitarna i fettet och rör om tills chokladen smält. Ställ åt sidan och låt svalna, Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner vaniljsockret, bakpulvret och mjölet i äggsmeten. Vänd till sist varsamt ner chokladsåsen till en slät smet. Häll smeten i formen. Skala och kärna ur päronen. Skär djupa skåror i den kupiga delen av päronhalvorna och lägg dem ovanpå smeten. Grädda i ca 45 min på nedersta falsen. Lägg gärna över lite aluminiumfolie om den behöver stå inne en stund till. Servera den nygräddade kakan med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.