Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med rompäron

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Smakrik och saftig chokladkaka med härligt saftiga päron med smak av rom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Vispa smör och socker poröst och vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och smält choklad. Rör till en jämn smet. Rör till sist ner hackad choklad.
  2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 22 cm i diameter. Grädda i 175 graders varm ugn i ca 35 minuter.
  3. Kärna ur päronen och skär dem i klyftor. Koka upp rom, socker och kardemummakärnor. Ta från värmen. Tillsätt päronklyftorna och låt dra minst några timmar eller över natten i kylskåp.
  4. Strö råsocker på kakan och smält sockret med en gasbrännare eller högt upp i ugnen på högsta värme (det går snabbt, lämna inte ugnen)
  5. Servera kakan med päronen och eventuellt grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.