Smakrik och saftig chokladkaka med härligt saftiga päron med smak av rom.
Instruktioner
- Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
Vispa smör och socker poröst och vispa ner ett ägg i taget.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och smält choklad. Rör till en jämn smet.
Rör till sist ner hackad choklad.
- Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 22 cm i diameter.
Grädda i 175 graders varm ugn i ca 35 minuter.
- Kärna ur päronen och skär dem i klyftor.
Koka upp rom, socker och kardemummakärnor.
Ta från värmen.
Tillsätt päronklyftorna och låt dra minst några timmar eller över natten i kylskåp.
- Strö råsocker på kakan och smält sockret med en gasbrännare eller högt upp i ugnen på högsta värme (det går snabbt, lämna inte ugnen)
- Servera kakan med päronen och eventuellt grädde eller glass.
Publicerat den
10 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar