Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med vaniljglasyr

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Passar utmärkt om man är ägg och nötallergiker. Supergoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält margarinet. Rör ihop alla torra ingredienser, sikta gärna så det inte blir klumpar. Rör om så att bakpulvret riktigt blandar sej med mjölet. Tillsätt vatten i mjölblandningen och rör om, tillsätt margarinet och rör till slät smet. Häll smeten i en bakplåtsklädd liten långpanna (20x30). Grädda i ugn ca. 18-20 minuter i 190 grader. Låt kakan kallna.
  2. Glasyr: Rör margarinet mjukt, tillsätt det övriga och rör till en jämn smet. Bred på den kalla kakan. Dra gärna vågor i glasyren med en gaffel till fint mönster. Dofta över med kakao genom en sil. Ställ kakan kallt en stund innan du skär den i lagomt stora bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.