Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkakor med jordnötter

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Dessa knapriga småkakor, som innehåller både choklad och jordnötter, är helt oemotståndliga. De är sötade med rörsocker, som till skillnad från vitt socker innehåller en del näringsämnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör ihop mjukt matfett och socker i en skål till en porös smet. Rör ned ägg och citronskal, sikta över mjöl och bakpulver och arbeta samman till en fast deg. Hacka choklad och jordnötter grovt och arbeta in detta i degen.
  3. Smörj en bakplåt eller använd bakplåtspapper. Använd två matskedar till att klicka ut lagom stora bitar deg på plåten. Kakorna behöver 3 – 4 cm mellanrum. Baka i 12 minuter tills kakorna är knapriga i konsistensen. Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i en burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.