Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkolapaj med majsglass

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Chokladpajen serveras med en mjuk och len majsglass. För att få den söta smaken i glassen från majsen så är det viktigt att majsen får stå och dra i 12 timmar i glassmeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Skär av majskornen från kolven och lägg dem i en kastrull. Häll på mjölk och grädde. Koka upp och låt sjuda ca 3 minuter. Dra kastrullen från plattan.
  2. Blanda äggulor, socker och salt. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i gräddmjölken. Häll gräddmjölken över äggulorna och blanda väl. Låt kallna och ställ smeten i kylskåpet i 12 timmar. Sila smeten och frys den i en glassmaskin.
  3. Paj: Hacka samman mjöl, smör och socker gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Klipp till en rundel av bakplåtspapper och lägg det i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen. Ställ formen i frysen ca10 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen 10-15 minuter.
  5. Blanda ihop grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka till ca 120 grader, ca 25 -30 minuter. Vispa ner kakaon. Häll smeten i pajskalet. Låt pajen stå kallt tills den stelnar ca 2 timmar.
  6. Servera kolapajen rumstempererad tillsammans med majsglassen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.