Chokladpajen serveras med en mjuk och len majsglass. För att få den söta smaken i glassen från majsen så är det viktigt att majsen får stå och dra i 12 timmar i glassmeten.
Instruktioner
- Glass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Skär av majskornen från kolven och lägg dem i en kastrull. Häll på mjölk och grädde. Koka upp och låt sjuda ca 3 minuter. Dra kastrullen från plattan.
- Blanda äggulor, socker och salt. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i gräddmjölken. Häll gräddmjölken över äggulorna och blanda väl. Låt kallna och ställ smeten i kylskåpet i 12 timmar. Sila smeten och frys den i en glassmaskin.
- Paj: Hacka samman mjöl, smör och socker gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Klipp till en rundel av bakplåtspapper och lägg det i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen. Ställ formen i frysen ca10 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen 10-15 minuter.
- Blanda ihop grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka till ca 120 grader, ca 25 -30 minuter. Vispa ner kakaon. Häll smeten i pajskalet. Låt pajen stå kallt tills den stelnar ca 2 timmar.
- Servera kolapajen rumstempererad tillsammans med majsglassen.
Publicerat den
7 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar