Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk chokladkolapaj

 
Skriv ut

Nästan som konfekt! Avnjuts i små bitar, gärna med lite lättvispad grädde. I stället för att använda två sorters choklad kan du också välja antingen ljus eller mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl och socker och sedan smör skurna i bitar i en matberedare. Tillsätt vatten och kör ihop till en deg. (Du kan också blanda ihop degen för hand.) Tryck ut degen i en form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Ställ degen i kyl minst 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200-225 grader.
  2. Klä kanterna med dubbel aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen 12–15 minuter tills bottnen börjar få färg. Ta bort folien och grädda ytterligare några minuter tills även kanten får färg.
  3. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och ättiksprit i en tjockbottnad kastrull. Koka ganska kraftigt tills massan är 120°. Rör bara då och då. Tillsätt honung och smör. Koka ytterligare ca 1 minut tills allt är blandat.
  4. Hacka chokladen. Lägg den ena sortens choklad i en liten kastrull och häll på hälften av kolasmeten. Blanda ner den andra chokladen i den kvarvarande kolasmeten.
  5. Häll den ena smeten i formen med det kalla pajskalet och sedan den andra smeten ovanpå. Låt kallna före servering.
  6. Servera gärna med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.