Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkonfekt med cantucci och amaretto

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

En konfekt gjord på italienska mandelskorpor och mörk choklad är inte helt fel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen innan hackas mandelskorporna i stora bitar. Lägg i en skål och droppa över Amaretto, låt stå och dra övertäckt i ca 1 timme.
  2. Rosta pistagenötterna utan fett i en teflonpanna. Grovhacka blockchokladen och smält den i en skål i hett vattenbad under omrörning. Rör ner grädde, cantuccibitarna och pistagenötterna.
  3. Täck en fyrkantig form med bakpapper, fördela massan i formen och jänma till. Låt konfekten stelna över natten.
  4. Skär chokladkonfekten i lagom stora kuber med en vass kniv och förvara dem torrt och svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.