1. Smält chokladen i vattenbad, rör den mjuk och smidig med en sked.
2. Skilj gulorna från vitorna, vispa gulorna med vaniljsockret, tillsätt sedan den smälta chokladen.
3. Vispa äggvitorna med lite salt till ett hårt skum.
4. Vänd ner äggviteskummet i chokladsmeten, runda av med crème fraiche.
5. Häll chokladsmeten i en skål eller 4 st små portionsformar och låt stå i kylen några timmar före servering!
Prövade detta recept i går eftersom jag blev sugen chokladmousse och inte hade någon grädde hemma. Men detta recpet var inget för mig .Stelnade aldrig trots att jag följde receptet. Blev som milkshake eller chiokladsoppa. Smaken var sådär. Ger tyvärr inte mer än 2 i betyg.
Prövade detta recept i går eftersom jag blev sugen chokladmousse och inte hade någon grädde hemma. Men detta recpet var inget för mig .Stelnade aldrig trots att jag följde receptet. Blev som milkshake eller chiokladsoppa. Smaken var sådär. Ger tyvärr inte mer än 2 i betyg.