Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse på mitt sätt

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 7 timmar 30 minuter
Skriv ut

Det har varit några som har frågat om mitt recept på chokladmousse så jag tar och lägger in det här.Hoppas att ni kommer att tycka om det. Vid tillagningen är det viktigt att man inte vispar för hårt, då blir smeten lätt hård och grynig. Den ska istället vara slät och fin. Tänk också på att chokladen skall vara av den mörka typen.Blir inte bra med den ljusa.

Ingredienser

Instruktioner

Häll kaffet i en kastrull, Låt chokladen långsamt smälta i kaffet. Ha inte för hög värme.Låt chokladen svalna, Rör i 1 äggula, inte vitan. Vispa grädden tills konsistensen blir tjockflytande ungefär som till gräddtårta. Vispa absolut inte för hårt då blir moussen misslyckad. Blanda grädden och chokladkaffet varsamt. Häll upp i portionsskålar eller glas. Ställ in i kylskåpet och servera tidigast efter 2 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.