Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med hallon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Moussetårtor är ett kapitel för sig. Här har vi en lättgjord underbar chokladmoussetårta med mandelbotten och hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mandelbotten: Smöra och bröa en kakform med löstagbar kant 22 centimeter i diameter. Riv mandelmassan grovt. Blanda ägg, mandelmassa och kakaopulver till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan på 175 grader i 15– 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
  2. Chokladmousse: Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn tills chokladen är 50 grader varm. Vispa grädden. Blanda ner en tredjedel av grädden i chokladen. Vänd ner den resterande grädden i chokladblandningen med stora luftiga tag till en jämn mousse.
  3. Fyllning: Låt kakan vara kvar i formen. Skär försiktigt loss kanten och se till att den lossnat ordentligt runt kanten. Häll över en tredjedel av moussen. Lägg på hälften av hallonen och häll över resten av moussen. Jämna till ytan med en kniv eller slickepott.
  4. Låt moussetårtan stå i frysen i 3 timmar. När tårtan vilat klart lossa den försiktigt runt kanten med hjälp av en kniv eller med varmluft. Konditorer använder varmluftspistol, men en vanlig hårtork fungerar bra. Blås runt ring-delen. Ta sedan försiktigt av kakformens ringdel.
  5. Garnera med hallon och pudra tårtan med florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • alexdenipaul 14 juli 2009

    Underbar Jag gillar chokladmousse kaka väldigt mycket är jag verkligen tacksam för att ni sitt recept <a href="http://www.journeycore.com/hotels.html">cheap hotels</a> på grund av dess mycket lätt att göra och gott. tack så mycket

  • Becka77 28 januari 2012

    Den här tårtan är sååå god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.