Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmuffins med tre sorters choklad

 
Skriv ut

Muffinsen innehåller faktiskt tre olika sorters choklad: kakao, riven mjölkchoklad och så grovhackad mintkrisp. Testa att byta ut mintkrispen mot t ex apelsinkrisp... mums! Blir 12 normalstora muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i smör- och mjölkblandningen.
  3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Blanda i den rivna mjölkchokladen och den grovhackade chokladen.
  4. Fördela smeten i tolv muffinsformar (ca 3/4 upp i muffinsformen). Om du använder pappersformar, ställ dem gärna i en muffinspanna så håller de formen bättre. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Känn med sticka så att de inte är kladdiga inuti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.