Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lättgjord och god paj, som kan varieras i chokladsmak, om man istället använder mjölkchoklad eller vit choklad. Serveras med vispad grädde och färska bär eller frukt efter smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till pajskalet, lättast i matberedare. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, frys in över natten.
  2. Sätt ugnen på 180 grader. Grädda pajskalet 10-12 minuter.Ta' ut och låt svalna.
  3. Sänk ugnens temperatur till 150 grader. Blanda smör, choklad, salt och kakao i kastrull, och smält på svag värme.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner créme fraiche och sirap.
  5. Rör sist ner chokladsmeten, och blanda smeten väl.Häll smeten i pajskalet.Grädda 40 minuter vid 150 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.