Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpannacotta med Rom och citrus

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Servera gärna pannacottan med vispad grädde som smaksatts med vanilj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 min Blanda samman grädde och socker i en kastrull och hetta upp blandningen så att sockret smälter. Rör hela tiden. Hacka chokladen. Ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt choklad och Rom i gräddblandningen. Rör tills chokladen har smält helt. Ta upp gelatinbladen från vattnet och krama ur all vätska. Lägg ner dem i den varma gräddkrämen så att det smälter, rör noga. Tillsätt yoghurten, lite i taget och rör tills blandningen är slät. Fördela i 4-6 glas eller skålar. Placera glasen i kylen och låt stå minst 3-4 timmar
  2. Topping Skär bort skalet från apelsinen och clementinen och skär bort allt det vita. Skär ut hinnfria klyftor av apelsinen och skiva clementinen.
  3. Garnera med kryddgrönt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.